top of page
AdobeStock_485416242.jpg

Glas

Eerst even iets over glas

Glas heeft de eigenschap dat het licht doorlaat. Dit is een ideaal product voor de bouw van woningen en kantoren. Om glas in een gebouw te plaatsen heb je een raamwerk nodig. Dit raamwerk heet een kozijn.

Glas op zich zelf is een slecht isolatie materiaal. Maar door stilstaande lucht tussen twee glasplaten te creëren, ontstaat er toch een goede isolatie.

Door nieuwe technieken te gebruiken, is glas steeds beter isolerend geworden. Zoals HR++, zonwerend- en triple- glas. De betere isolatie ontstaat door een flinterdun zilverlaagje op het glas aan te brengen. Dit is de HR++ coating. Speciale gasvulling tussen het dubbel glas en de HR++ coating maken de isolatieruit extra isolerend.

INFORMATIE OVER GLASSUBSIDIE
AdobeStock_188613389.jpg

Overheid en gemeenten stimuleren het isoleren van uw woning. Hoogwaardig isolatieglas (U-waarde 1,1) oftewel HR++ glas, levert in hoge mate energiebesparing op.

Op de website www.energiewijzer.nl kunt u bekijken welke subsidie er voor uw gemeente geldt. Enkele voorbeelden:

  • Hof van Twente geeft 2000 euro subsidie voor het isoleren van uw gehele woning.

  • Almelo geeft 2500 euro subsidie als u een sprong maakt van twee energielabels.

  • Enschede verstrekt een lening van 15.000 euro met een rente van 2%.

 

Verder zijn er aantrekkelijke leningen bij verschillende banken te krijgen. Dit zijn groene leningen, hypotheken, die u moet gebruiken voor het isoleren van uw woning.

AdobeStock_163443137.jpg
ZONWEREND GLAS

Door dat glas, licht en zonnewarmte doorlaat, kan de zonne-energie de ruimte snel te warm maken. Om de opwarming van de ruimte tegen te gaan, moet de zonne-energie tegengehouden worden. Hiervoor is zonwerend glas bedacht. Bij dit type glas is aan de buitenruit een zonwerende coating aangebracht. Hoe donkerder de coating, hoe meer zonne-energie er tegengehouden wordt. Maar door donkere coating komt er ook minder licht binnen.

De ideale omstandigheid is een isolatieruit die veel licht en weinig zonne-energie doorlaat. Dit noemen ze ook wel vierseizoenen glas, ideaal glas, intelligent glas of zon-neutraal glas.

De prijs van zon-neutraal glas kunt u op de voorpagina berekenen.

Neem contact op

Bel direct op telefoon:

Of neem contact op via onze contact pagina

bottom of page